Symposium voor Almeerders met ouders op leeftijd

ALMERE – VMCA organiseert op vrijdag 3 oktober een symposium voor mensen uit Almere met ouders die al wat ouder worden en die, gedwongen of vrijwillig, thuis wonen. De zorg voor deze mensen komt in toenemende mate neer op de mantelzorgers, kinderen en kleinkinderen. Tijdens de middag kunnen mensen die hiermee al ervaring hebben en mensen voor wie dit het toekomstbeeld is, met elkaar in gesprek.
Schrijfster Yvonne Kroonenberg zal tijdens de middag een lezing geven over haar boek: ‘Wees blij dat je ze nog hebt’. In dit boek beschrijft zij de ervaringen, meningen en vragen van mensen die voor hun ouder wordende ouders zorgen. Na de lezing kunnen de bezoekers van het symposium met elkaar in gesprek en is er gelegenheid tot vragen stellen. De middag zal in goede banen worden geleid door dagvoorzitter Marcel Kolder, fervent blogger over zijn dagelijkse ervaringen als mantelzorger voor zijn dochter.
Het doel van de middag is om mensen te informeren en met hen in gesprek te gaan over de veranderende rol wanneer je ouders ouder worden. Hoe ga je daar mee om en welke ondersteuning heb je nodig? Daarnaast biedt VMCA een platform om ervaringen, zorgen en vragen met elkaar te delen en over het onderwerp met elkaar in discussie te gaan. Voor deze middag zullen ook beleidsmakers en gemeenteraadsleden van diverse politieke partijen worden uitgenodigd.
Mensen die graag aanwezig willen zijn op deze middag kunnen zich aanmelden bij de VMCA, Soenita Dwarka op 036-5297550 of via s.dwarka@vmca.nl.
Artikel geplaatst op: 01 oktober 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen