Haven is Haven niet meer

HAVEN CENTRUM – Haven is Haven niet meer en veel Havenaren maken zich zorgen. Vertrouwde voorzieningen zoals het zwembad of het verzorgingshuis verhuizen of gaan dicht, nieuwbouw verrijst op plekken waar de Havenaren het liever niet zien. Woensdag 8 oktober is er een debat over dit oudste stadsdeel.
Ruim dertig jaar geleden kwamen de eerste Almeerders naar Haven. Het waren veelal Amsterdammers die de stad uit vluchtten vanwege woningnood. Veel van die Havenaren zien de veranderingen in ‘hun dorp’ met lede ogen aan. Toch moet er iets gebeuren om te voorkomen dat Haven veroudert, vergrijst en verpaupert. Hoe zorgen we dat Haven ook de komende jaren het vertrouwde Haven blijft waar het goed wonen is? Wat vinden de bewoners dat er moet gebeuren, wat vindt de woningbouwcorporatie en wat vindt de gemeente?
Op woensdagavond 8 oktober om 20.00 uur vindt in bibliotheek Haven het debat ‘Haven is Haven niet meer’ plaats onder leiding van Elisabeth van den Hoogen (Omroep Flevoland / BNR Nieuwsradio). Een panel bestaande uit bewoners, gemeente en woningbouwcorporatie gaat met elkaar en de bezoekers in gesprek. In ons panel: Maarten Pel (De Alliantie), Nico van Duijn (huisarts/ politicus), Ton Huijzer (bewoner), Danny Louwerse (Programmamanager Haven Gemeente Almere) en Bert Noteboom (wijkpastor). Bovendien komt Sandy Dane zingen.
Artikel geplaatst op: 08 oktober 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen