Gebiedskantoor Almere Poort geopend in HomerusMarkt

HOMERUSKWARTIER – Wie alles wil weten over wonen in Almere Poort kan vanaf nu terecht bij het Gebiedskantoor Almere Poort. Met het doorknippen van een lint opende wethouder Henk Mulder afgelopen vrijdag het gebiedskantoor op het Homerusplein.
Met het doorknippen van een lint opende wethouder Henk Mulder afgelopen vrijdag het gebiedskantoor op het Homerusplein. (Foto: Fred Rotgans)

Na de opening van het gebiedskantoor werd de 90-jarige boom, die binnenkort het plein siert, symbolisch gepland. Ook werden er grondovereenkomsten getekend voor de zelfbouw van nieuwe woningen in Poort en werd het project Home2Run van de Alliantie feestelijk opgeleverd. Bezoekers konden een kijkje nemen bij de eerste tien ondernemers in de overdekte HomerusMarkt.
Vijf middagen in de week kan iedereen die nieuwsgierig is naar Almere Poort binnenwandelen.Net als in alle stadsdelen heeft nu ook het jongste stadsdeel een gemeentelijk gebiedskantoor. De komende vijf jaar huurt het gebiedskantoor ruimtes in de HomerusMarkt. Hier kunnen bewoners van het stadsdeel terecht met al hun vragen en ideeën bij medewerkers van de gemeente, politie, welzijnsorganisatie De Schoor en maatschappelijk werk.
Iedereen die geïnteresseerd is in het aanbod zelfbouwkavels en woningen van ontwikkelaars kan terecht bij het informatiepunt Bouwen en Wonen. Wie in Poort en bedrijf wil starten kan ook op deze plek terecht voor alle informatie. Meer informatie, tel. 14036.
Artikel geplaatst op: 15 oktober 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen