Zelfstandig wonen voor jongeren met autisme

ALMERE – In Almere Poort wordt op kavel 059 een appartementencomplex voor jongeren met autisme gerealiseerd. Initiatiefnemer John Aleman heeft in architect Jos Abbo een goede samenwerkingspartner gevonden.

Op kavel 059 komen 21 woningen waar deze jongeren geheel zelfstandig kunnen wonen; een eigen voordeur, een eigen bel en een eigen brievenbus. Natuurlijk kunnen zij gebruik maken van hun eigen begeleidingsvormen, maar ook mee denken in de gezamenlijke ruimte die het complex gaat bieden. In deze ruimte kunnen ze samen eten of televisie kijken, maar ook gebruik maken van elkaars talenten. De Stichting Begeleid Wonen Autimse (BWA) zet in op elkaar helpen, de jongeren met elkaar verbinden en in hun kracht zetten.
Inmiddels zijn er een aantal inschrijvingen binnen, maar er zijn nog appartementen vrij. Op de site www.bwa-nederland.nl zijn de bouwtekeningen, in concept, te vinden. De toekomstige inwoners mogen meedenken en beslissen. Ook het inschrijfformulier is te vinden op deze site. Wie vragen of interesse heeft, of eens van gedachten wil wisselen, kan contact opnemen met John Aleman, via 06-53980747. Binnenkort organiseert de stichting een informatieavond, informatie hierover volgt op de website.
Artikel geplaatst op: 22 oktober 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen