Lezers schrijven

Miriam van Lunenburg reageert op het artikel ‘De nieuwe bibliotheek luidt noodklok, op de voorpagina van deze krant van 15 oktober.

De bibliotheek
Nee, hè, niet wéér, was mijn eerste gedachte toen ik het artikel over de bibliotheek las. Enige tijd geleden heb ik een handtekeningenactie gehouden om de bibliotheek in Almere Haven te redden. Maar nu wordt de bibliotheek weer bedreigd in haar voortbestaan. Beste gemeenteraadsleden, diep de ruim 10.000 handtekeningen eens op uit de la, kijk naar de tekeningen die door schoolkinderen zijn gemaakt en lees waarom al die mensen de bibliotheek willen behouden. Besef dat een bibliotheek voor inwoners van Almere belangrijker is dan het sponsoren van een tv-serie. Stop de bezuinigingen op een voorziening die elk stadsdeel van Almere nodig heeft! De bibliotheek is niet te vervangen door een e-boek.
De meerderheid wil een echt boek in handen hebben en geen e-reader of i-pad. En de bibliotheek is zoveel meer dan het uitlenen van boeken. Mensen snuffelen graag in de boeken, komen een boek tegen waar ze niet voor kwamen en gaan dat dan lezen. Dat kan niet met een e-boek. Ze komen er tijdschriften lezen en inspiratie opdoen. En het is een ontmoetingspunt en dat is toch erg belangrijk. Dat heb je niet als je vanachter je computer een boek gaat downloaden.
Natuurlijk is het leuk voor de gemeente als ze kunnen zeggen dat ze giga-projecten als de Floriade binnen halen, maar voor de inwoners van Almere is het belangrijker dat hun stadsdeel een bibliotheek en bijvoorbeeld een zwembad heeft. Beste gemeenteraadsleden, jullie zitten er niet voor meerdere eer en glorie van jezelf, maar om te zorgen dat de inwoners van Almere tevreden in Almere wonen. Dus géén bezuinigingen op de bibiliotheek, géén uitgeklede collectie, géén filialen sluiten.
Maar ik ben bang dat er weer niet naar de inwoners van Almere geluisterd gaat worden. Ik ga mijn handtekeningenlijsten maar vast uit de kast halen.
Miriam van Lunenburg

Sociale zaken gemeente doet buurtonderzoek

Ik ben een hele gewone weduwe die recentelijk haar man is verloren na 39 jaar getrouwd te zijn geweest. Ik krijg wel een klein pensioen. Dus geen uitkering!
Nu heb ik iemand ontmoet die mij helpt. Hij heeft ook zijn vrouw verloren na een nare tijd. Maar hij is pas zijn baan verloren, dus komt hij voor de sociale dienst in aanmerking. Nou zijn wij erachter gekomen dat al zijn buren zijn benaderd, of hij nog wel op zijn huidige adres woont. En dat is gewoon nog zo.
Maar mijn buren zijn ook op de hoogte gesteld door de sociale dienst. Een van hen zei dat ik zelf thuis was maar deze mensen werken nooit zo, alleen achter iemands rug om. Ik ben daar erg verdrietig over en vind het een enorme schande hoe de Gemeente Almere te werk gaat. Alle buren op de hoogte stellen waar mijn vriend recht op heeft. Alsof ik met Holleeder omga.
Ik eis genoegdoening in wat voor vorm ook!
Yvonne Kloosterman
Artikel geplaatst op: 15 oktober 2014 - 13:38

Gerelateerd

Delen