Wethouder slaapt in Toonladder

MUZIEKWIJK – Wethouder Henk Mulder slaapt menig maandagnacht op de bank bij Almeerders thuis. Maandag 20 oktober sliep wethouder Mulder in De Toonladder, de leefgemeenschap voor ouderen. Dat complex bestaat uit een paar straten waar alleen mensen van boven de vijftig wonen. De meesten zelfstandig, in een eigen woning, en als dat niet meer gaat: intern.
Wethouder Henk Mulder bracht een nachtje door in De Toonladder aan de Kathleen Ferrierstraat 51. Hij sprak met de bewoners over het leven daar. (Foto: aangeleverd)
Door Mario Withoud

Vanaf het moment dat Mulder bij vijf oudere vrouwen en een man in de eetzaal van De Toonladder aanschuift, is hij druk in gesprek met ze. De wethouder is vooral gekomen om te luisteren. Hij wil weten hoe de bewoners Almere ervaren en vanzelfsprekend gaat het ook over wonen in De Toonladder.
Over De Toonladder zijn de bewoners tevreden. Hoewel niet iedereen er aanvankelijk naartoe wilde, zijn ze blij om er te wonen. Muziekwijk vinden ze mooi maar ze vinden het jammer dat Almere zo’n grote stad is geworden. Ook missen ze gezelligheid in de stad.
Ze vertellen de wethouder dat er soms vuurwerk afgestoken wordt en dat ze daarvan schrikken. Met hangjongeren zijn er geen grote problemen. “Want als je die jongeren iets op een behoorlijke manier vraagt, luisteren ze heus wel”, zegt een aanwezige.
Met de bus gaan ze weinig omdat instappen moeilijk gaat als je slecht ter been bent en de bus niet precies bij de stoeprand van de halte stopt. De wethouder legt uit dat het niet goed is maar dat de chauffeurs weinig tijd hebben.
Tot slot wordt er gewandeld naar enkele woningen zodat de wethouder die ook kan bekijken. “Dit is goed om te doen”, constateert de wethouder tevreden aan het eind van de avond, voordat hij zijn slaapplaats in De Toonladder opzoekt.
Artikel geplaatst op: 22 oktober 2014 - 11:45

Gerelateerd

Delen