De blik verruimen tijdens de Dag van de Dialoog

HAVEN CENTRUM - Boeken en tijdschriften bevatten alle mogelijke zienswijzen en bieden de mogelijkheid om de blik te verruimen. De achtste editie van de Dag van de Dialoog start dit jaar daarom in The Read Shop in Almere Haven met het thema: Ik zie, Ik zie….
Betekenisvolle gesprekken tussen mensen die niet zo snel bij elkaar aan tafel zouden zitten tijdens de Dag van de Dialoog van vorig jaar. (Archieffoto: aangeleverd)

Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Op de Dag van de Dialoog gebeurt dit op vele plaatsen in Almere en in de rest van Nederland en dat maakt het een dag waarop vele nieuwe verbindingen gelegd worden tussen mensen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dat levert dikwijls, naast persoonlijke ervaringen, nieuwe initiatieven op die de binding in de stad versterken
Mensen die wonen en/of werken in Almere, graag deelnemen aan een goed gesprek en hun netwerk willen vergroten zijn welkom aan de meer dan veertig tafels die door heel Almere zijn verspreid. Aan elke tafels zit ook een getrainde gespreksleider. Deelnemers bepalen zelf aan welke tafel zij willen aanschuiven en kunnen zich direct aanmelden via: almere.dialoogtafels.nl
Ontstaan

In Rotterdam werd de Dag van de Dialoog bedacht en voor het eerst georganiseerd na de aanslagen in Amerika op 11 september 2001. In Rotterdam bleek dat de Dag van de Dialoog mensen dichter bij elkaar bracht, mensen nieuwe inzichten verschafte en issues boven tafel bracht die voorheen onbesproken bleven.
Meer informatie: www.almeredialoog.nl.
Artikel geplaatst op: 05 november 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen