Tunnelfeest voor heropening fietstunnel Burgerspad

VROEGE VOGELBOS - Leerlingen van het Groenhorst College, de Almeerse Snoepkunstenaar en wethouder Frits Huis van Almere openen op woensdag 19 november de vernieuwde fietstunnel aan het Burgerpad. Alle inwoners van Almere zijn welkom om dit feestje bij te wonen.
Afgelopen voorjaar ging energiebedrijf Nuon op zoek naar fietstunnels die wel een opknapbeurt konden gebruiken. Er kwamen zo’n 120 inzendingen binnen. De tunnel aan het Burgerspad in Almere diende als voorbeeldtunnel en was bij de gemeente bekend als een onveilig fietstunneltje dat weleens een opknapbeurt kon gebruiken.
De tunnel is opgeknapt in samenwerking met de gemeente, leerlingen van het Groenhorst Almere en de Almeerse snoepkunstenaar. Samen met Nuon veranderden zij de grauwe betonbak in een goed verlicht kunstwerk. Nuon nam hiervoor het initiatief in het kader van de nieuwe campagne ‘Energie is de mogelijkheid om iets te veranderen’. Zij wil graag positieve veranderingen stimuleren voor al haar klanten en de maatschappij. Het opknappen van fietstunnels is het eerste project. De tunnel onder de A6, vlakbij de afslag Almere Haven, is de eerste die opgeleverd wordt. Hierna volgen nog vier tunnels elders in Nederland.
Alle inwoners van Almere zijn van harte welkom om de opening van de vernieuwde tunnel bij te wonen. “Er is een hapje en een drankje voor iedereen die de opening wil meemaken”, vertelt Laura van Groeningen van Nuon. Het tunnelfeest begint op 19 november om 17.00 uur. Om 17.30 uur vindt de officiële opening plaats. Meer informatie: www.nuon.nl/veranderen.
Artikel geplaatst op: 12 november 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen