Voorkom woninginbraak met gratis inbraakpreventieadvies

ALMERE - Preventie is de beste maatregel tegen woninginbraken. Het blijkt dat de kans om slachtoffer te worden van een inbraak tot 90 procent afneemt als een woning is beveiligd volgens het Keurmerk Veilig Wonen. Alle bewoners van Almere hebben de mogelijkheid om gratis inbraakpreventieadvies te vragen.
Een preventieadviseur komt de woning beoordelen, waarna een preventieadvies volgt. Wanneer het hang- en sluitwerk van de woning en enkele andere punten voldoen aan de vereisten, dan kan tegen een vergoeding een certificaat Beveiligde Woning worden uitgereikt.
Wie prijs stelt op een gratis preventieadvies van de gemeente kan een afspraak op: http://veilig.almere.nl/veilig/woninginbraken/
Bel bij een verdachte situatie of een inbraak altijd 1-1-2. De politie heeft hulp nodig bij het betrappen en oppakken van woninginbrekers. Als er toch is ingebroken, bel dan zo snel mogelijk de politie en houd de situatie dan zoveel mogelijk zoals aangetroffen. De politie wil misschien de woning onderzoeken na een inbraak, omdat er mogelijk sporen zijn achtergelaten.
Artikel geplaatst op: 10 juni 2015 - 07:00

Gerelateerd

Delen