'Ouwehoeren' collecteren voor Rode Kruis

STAD CENTRUM – De Almeerse tweelingzussen Martine en Louise Fokkens (73), bekend van de documentaire 'Ouwehoeren', collecteerden afgelopen zondag in het stadscentrum voor het Rode Kruis.
"Het Rode Kruis doet belangrijk werk en staat klaar voor iedereen, ook hier in Almere. Daarom helpen wij graag mee met collecteren", aldus Louise Fokkens. De dames Fokkens onderhouden warme contacten met de vrijwilligers van de creagroep van het Rode Kruis en kopen in het Flevoziekenhuis regelmatig de door de groep gemaakte spullen.
Nog tot en met 20 juni gaan in totaal 125 collectanten voor het Rode Kruis Almere langs de deuren. Van de collecte betaalt het Rode Kruis Almere speciale vakanties voor gezinnen met een ziek kind of zorgbehoevende, oudere stellen uit Almere. Daarnaast helpen vrijwilligers ouderen zelfredzamer te worden. Zo kunnen zij langer veilig thuis blijven wonen, en weten zij op wie zij in hun omgeving een beroep kunnen doen in geval van nood. Dit wordt onder meer gedaan met telefooncirkels. De opbrengst van de collecte gaat ook naar de vrijwillige noodhulpteams die dag en nacht klaarstaan om de hulpverleningsdiensten te ondersteunen met hulp aan de getroffenen. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 12 juni 2015 - 12:55

Gerelateerd

Delen