Expositie brengt succesvolle bewonersinitiatieven in beeld

ALMERE – Kleurrijke bloemen en planten, speel- en ontmoetingsplekken en leuke activiteiten in de wijk. Bewoners van Almere Centrum, Staatsliedenwijk en delen van Stedenwijk en Kruidenwijk bedachten en voerden de afgelopen vier jaar verschillende succesvolle initiatieven uit om hun wijk te verbeteren. Wethouder Mark Pol opende vorige week een expositie van deze bewonersinitiatieven.
Wethouder Mark Pol opende vorige week een expositie van succesvolle bewonersinitiatieven van het project Zelf bedacht, Zelf gedaan. (Foto: aangeleverd)

In de periode 2011-2015 kreeg Almere geld van het Rijk om bewoners van Almere Centrum, Staatsliedenwijk en delen van Stedenwijk en Kruidenwijk te ondersteunen bij goede plannen voor hun woonomgeving. Bewoners die een goed initiatief bedachten om hun wijk te verbeteren, konden daar geld voor krijgen vanuit het project Zelf bedacht, Zelf gedaan. Het ging om initiatieven die ervoor zorgden dat wonen en werken in een wijk aangenamer werd. En die eraan bijdroegen dat mensen prettig samenleven. Ze maakten zelf een plan en dachten na over de uitvoering, de promotie en het onderhoud. De bewoners kregen volledige zeggenschap over het budget en maakten keuzes. Veel plannen werden uiteindelijk een succes en brachten bewoners van verschillende culturen bij elkaar. Het resultaat is blijvend te zien in het straatbeeld. Een kroon op het harde werk dat is verzet.
Met de eindexpositie in het stadhuis komt er een einde aan de projectperiode van Zelf bedacht, Zelf gedaan. De ondersteuning van bewonersinitiatieven gaat echter gewoon door. Bijvoorbeeld via de wijkbudgetten en organisaties als Mooi Zo, Goed Zo.
De expositie van Zelf bedacht, Zelf gedaan is nog te bekijken tot eind juni in de B-passage van het stadhuis.
Artikel geplaatst op: 09 juni 2015 - 13:31

Gerelateerd

Delen