Gastschrijver Redmond O’Hanlon trekt in Floriadepaviljoen

ALMERE – In 2010 was het Stephan Sanders, in 2014 Renate Dorrestein en sinds vorige week woensdag Redmond O’Hanlon: de nieuwe gastschrijver van Almere heeft zijn intrek genomen in de stad. De komende twee maanden zal hij vanuit de basislocatie voor de Floriade, het Floriadepaviljoen aan het Weerwater, inspiratie opdoen voor een boek over Almere.
Cees van Vliet, voorzitter van de Vrienden van de Floriade, en Redmond O’Hanlon, gastschrijver voor het komende jaar in Almere. (Foto: Studio Rotgans/Brian Morgan)

Uit handen van Cees van Vliet, voorzitter van de Vrienden van de Floriade, kreeg O’Hanlon woensdag 17 juni de sleutel van het Floriadepaviljoen. “We voelen ons vereerd dat een iconisch persoon als Redmond O’Hanlon hier, in het Floriadepaviljoen, over Almere gaat schrijven.” Redmond O’Hanlon vindt het op zijn beurt een eer dat hij mag wonen en schrijven vanuit dit mooie stukje Almere. “What a beautiful place. I’m looking forward to the next two months.”
Redmond O’Hanlon is een Britse auteur en avonturier. Hij is auteur van onder meer ‘Into the Heart of Borneo’, ‘In Trouble Again’ en was vorige maand ook op de Nederlandse televisie te zien in de serie ‘O’Hanlon’s helden’, waarin O’Hanlon in de voetsporen treedt van zijn negentiende-eeuwse helden.
Tweedehands inrichting

Het Floriadepaviljoen is gehuisvest in de voormalige duikschool Euro Diving Almere aan het Weerwater. Redmond O'Hanlon’s tijdelijke huisvesting is gemeubileerd met behulp van de kringloopwinkel ‘De Kringloper’, een duurzame aanpak met hergebruik van zaken waar mogelijk. De Kringloper is onderdeel van de Tomingroep, een organisatie die zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tomingroep was in mei een van de winnaars van de prijsvraag ‘Rondje Weerwater’. Ze wonnen met het idee om verschillende drijvende eilanden in het Weerwater te maken om zichtbaar te maken hoe de Floriade in 2022 vorm krijgt.
Bloggen

Na twee maanden in het Floriadepaviljoen zal Redmond O’Hanlon afwisselend in zijn woonplaats Amsterdam en Almere verblijven. Er is dan een andere plek in Almere voor hem. Tijdens zijn verblijf in Almere zal O’Hanlon regelmatig bloggen en vloggen over zijn ervaringen. Deze worden gepubliceerd op de website van de Vrienden van de Floriade www.vriendenvandefloriade.nl en www.floriade.nl
Artikel geplaatst op: 18 juni 2015 - 22:47

Gerelateerd

Delen