Start verkoop kavels in Homeruskwartier Centrum

HOMERUSKWARTIER – Stedelijk en levendig, dat is het toekomstige straatbeeld van Homeruskwartier Centrum in Almere Poort. Een gebied waar alle ruimte wordt gecreëerd voor een brede groep zelfbouwers. In het hart van Homeruskwartier komen zelfbouwkavels vanaf ca. 48 vierkante meter tot zo’n 200 vierkante meter.
In het centrum van het Homeruskwartier wordt aaneengesloten gebouwd. Er ontstaan speelse en intieme straten met een variatie aan rijwoningen. (Foto: aangeleverd)

De plannen voor het gebied worden zaterdag 27 juni gepresenteerd in het Informatiepunt Bouwen en Wonen in Almere Poort. Het is tevens het startmoment voor de verkoop van de kavels. De prijzen van de kavels staan op ikbouwmijnhuisinalmere.nl/homeruskwartiercentrum.
Naast kavels worden er ook diverse nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Binnen het brede kavelaanbod zijn de mogelijkheden legio voor ondernemers, families en kleinere huishoudens. De bouwregels bieden alle ruimte om wonen en werken te combineren, ook als je iets minder te besteden hebt. Op sommige kavels is zelfs honderd procent ondernemen toegestaan, of er kan een winkel gebouwd worden.
Weinig grond, veel woonvolume

Opvallend zijn de kleinere en relatief goedkope kavels in het plan. Met deze kavels kunnen zelfbouwers veel kanten op voor het bouwen van een huis. Het huis kan breed, smal, hoog of laag zijn. Er mag op een aantal plekken tot zelfs vijf woonlagen hoog worden gebouwd. Op een kleine kavel kan er dus flink wat woonoppervlak worden gecreëerd. Een belangrijk voordeel als ondernemen aan huis een wens is.
Er zijn kavels met en zonder tuin en er is altijd ruimte voor een balkon of dakterras. Homeruskwartier Centrum is bij uitstek geschikt als mensen alleen of met z’n tweeën willen bouwen, of juist een huis zoeken waar een groter gezin kan wonen. Een architect kan mensen verder helpen bij het vormgeven van woonwensen.
Meer informatie: ikbouwmijnhuisinalmere.nl/homeruskwartiercentrum
Artikel geplaatst op: 22 juni 2015 - 12:19

Gerelateerd

Delen