Zelf natuur ontwikkelen in Mooi Oosterwold

ALMERE – Tien huishoudens lieten zich woensdag 24 juni, tijdens de eerste informatiebijeenkomst van het project Mooi Oosterwold, informeren over de mogelijkheden om samen zeventien hectare nieuwe natuur te ontwikkelen.
Tien geïnteresseerden in wonen in Mooi Oosterwold hebben vorige week over de kavel gereden om hun potentiele nieuwe woonplek van dichtbij te bekijken. (Foto: aangeleverd)

In deze nieuwe natuur worden vijftig plekken gecreëerd waar de toekomstige bewoners naar eigen wens hun huis mogen bouwen. Initiatiefnemer John van Diepen: “Een dergelijke mogelijkheid is echt uniek. Nergens anders in Nederland is het mogelijk om redelijk betaalbaar zelf natuur te ontwikkelen en op je zelfgecreëerde droomplek ook nog eens te bouwen wat je wilt, wanneer je wilt en met wie je wilt.”
Donderdagavond 2 juli is de volgende bijeenkomst, onder andere met negen van de tien geïnteresseerden die vorige week woensdag ter plekke hun toekomstige woonomgeving hebben geïnspecteerd. Daarmee lijkt het project nu al te voorzien in het verlangen van velen om in de natuur te kunnen wonen.
Meer informatie: www.mooioosterwold.nl
Artikel geplaatst op: 29 juni 2015 - 10:25

Gerelateerd

Delen