Nieuwe tuin voor dementerenden Menuet

MUZIEKWIJK – De dertien dementerende ouderen die wonen in de twee bungalows van Het Menuet, hoeven als het even meezit niet lang te wachten op een droomtuin tussen de woningen in. Hulp Nel van Rijswerk, die al zestien jaar bij De Toonladder werkt waarvan tien jaar in Het Menuet, is bezig met een actie om geld binnen te halen om de tuin een metamorfose te geven. ‘Mijn hart ligt bij die mensen, zij verdienen dit.’
Nel, met andere begeleiders van Het Menuet.(Foto: Fred Rotgans)

“De tuin is mooi, maar er mag wel wat aan gedaan worden”, vertelt Nel. Sinds Het Menuet gebouwd is in 1996 is er niks meer aan de tuin gedaan behalve het regulier onderhoud. “Het moet opnieuw bestraat worden en we willen er wat speel- en beweegtoestellen plaatsen. Een looppad tussen de tuin en de dierenweide naast de tuin moet ze wat meer bewegingsvrijheid geven, zodat ze zelf meer kunnen rondlopen. De dementerenden zitten nu namelijk veel binnen omdat ze alleen onder begeleiding naar buiten kunnen. Met een nieuwe tuin kan dat wel. Ook willen we ze iets meer uitzicht geven op het terrein ernaast en de jeu de boulesbaan, en nieuwe tuinmeubelen neerzetten. We willen de tuin meer bruikbaar maken voor de bewoners.”
Om de tuin een flinke opknapbeurt te geven, is 40.000 euro nodig. “Ik ben persoonlijk langs bedrijven en winkels gegaan om te vragen of ze iets willen sponsoren in de vorm van geld of cadeaus. De cadeaus die wij hebben gekregen verloten we in een tombola op donderdag 20 augustus.” Nel is in mei begonnen en heeft al ruim honderd cadeaus binnen om te verloten. “Daarvoor hebben we vierduizend lootjes beschikbaar. De opbrengst van die lootjes gaat naar de droomtuin.”
De prijzen variëren van APK-keuringen tot horloges, hotel-, diner-, lunch- en modebonnen. “Daarmee hopen we zo’n zesduizend euro op te halen. Stichting De Toonladder heeft al toegezegd het resterende bedrag aan te vullen, zodat er in oktober gestart kan worden met de aanleg van de nieuwe tuin.”
Tombola

Iedereen is welkom bij de tombola in Het Menuet op donderdag 20 augustus van 15.00 tot 20.00 uur aan de Kathleen Ferrierstraat 22 in Muziekwijk. Eten en drinken wordt gesponsord en ook zanger Danny Lit en zangeres Heavenly komen belangeloos optreden. Opbrengst van de loten en het eten gaat naar de droomtuin. Nel: “Er wordt al te veel bezuinigd op ouderen. Wij gunnen onze bewoners een mooie droomtuin om in te lopen en van te genieten.”
Artikel geplaatst op: 15 juli 2015 - 22:27

Gerelateerd

Delen