Lezers schrijven

Maria Wessels reageert op een reactie in deze rubriek van 22 juli (pagina 9), over de smaaktesters.

Opdringerigheid

De reactie van Ellen en Anita, beiden smaaktesters 'op de stoep' van de bibliotheek Stad richting Robert Mienstra, vind ik geheel ongepast (Almere DEZE WEEK, 22 juli). Wie valt wie nu lastig? Jullie spreken mensen week in week uit ongevraagd aan op straat, dit valt voor mij onder de noemer 'lastigvallen' en is gelijk aan wanneer men thuis telefonisch ongevraagd wordt benaderd (maar dan kun je de hoorn er tenminste nog opgooien). Jullie lopen op mensen af, heb ik zelf gezien, en zo dwing je iemand om te reageren. Dat alleen al is irritant.
Zelf loop ik regelmatig de bibliotheek in of er langs, maar als ik iemand van jullie team zie, probeer ik ervan weg te lopen. En waarom zou ik jullie enkele minuten van mijn tijd geven? Wat heb ik met jullie werk te maken? Of je nu wel of niet eerlijk je geld probeert te verdienen (doe ik ook) en of jullie het nu wel of niet beleefd vragen, doet niet ter zake. In winkels kan ik verwachten dat ik word aangesproken, maar op straat hoor je mensen met rust te laten. Persoonlijk vind ik dan ook dat de bibliotheek maatregelen voor zijn bezoekers moet nemen om van deze opdringerigheid verschoond te blijven.
Maria Wessels
Lucas van Wilgen uit de Hofmark reageert op de reactie van de gemeente over de speeltoestellen in zijn hofje (Almere DEZE WEEK, 22 juli pag. 9). Volgens de gemeente is er op die plek voldoende speelgelegenheid voor de kinderen in de buurt. Want, zo reageert de gemeente, is de speelplaats van basisschool De Dubbeldekker op minder dan 200 meter en is dat ‘binnen bereik’.
Van het kastje naar de muur

Het idee van Haven is: er zijn hofjes en elk hofje heeft een eigen speelplek, zo hou je zicht op de kinderen. Er stond een speeltoestel die door de bewoners geplaatst was, en die is door de gemeente weggehaald, vanwege de veiligheid. Maar als je het weghaalt ben je verplicht om te zorgen dat er iets goeds staat! En dat doen ze niet. Als je dat doet dan lok je uit dat bewoners zelf speeltoestellen neer gaan zetten!
De houding van de gemeente vind ik super-asociaal. Er zijn geen speeltoestellen in de omgeving. Ze moeten wegen over, willen ze op een andere speelplek komen. En we hebben er geen zicht op, we zien niet wat er gebeurt.
Mooi Zo Goed Zo heeft zelf gezegd dat het anderhalf jaar duurt voordat er iets staat als we via hen een speeltuin maken. Kinderen moeten een tekening maken van wat ze willen, dan weer bij de bewoners langs voor een handtekening. Dan duurt het nog een hele tijd voordat er iets geplaatst kan worden. Het is een verhaal: van het kastje naar de muur.
Wat de gemeente nu doet, is alles van de kinderen afnemen. In Nobelhorst wonen amper nog kinderen en er staan al speeltoestellen. Het is niet eerlijk tegenover de kinderen.
Lucas van Wilgen
Bart Schaap reageert op het artikel 'Motoragent laat 13-jarige jongen meelopen aan motor' (Almere DEZE WEEK 22 juli, pagina 9).

Juist gehandeld

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ik vind dat deze agent juist heeft gehandeld en als ik om mij heen luister zijn velen dat met mij eens. Niet de agent is slecht bezig, maar de jongen van 13 jaar. Hij moet kennelijk nog leren dat hij moet gehoorzamen aan een vraag van een agent.
Door deze agent te straffen wordt wederom het gezag ondermijnd.
De club community D'Hero Movement zou zich beter kunnen afvragen waarom ouders hun kinderen niet opvoeden. Ik denk dat als dit mij als kind was overkomen ik thuis gestraft zou worden.
Ik ga deze agent maar een bloemetje op zijn werk brengen, dat zouden meer mensen moeten doen.
Bart Schaap
Artikel geplaatst op: 21 juli 2015 - 14:47

Gerelateerd

Delen