Leerlingen maken kennis met Almeerse kunst

STAD CENTRUM – 150 leerlingen van Arte College en Echnaton starten dit schooljaar met KIDD, een doorlopende leerlijn cultuureducatie voor het VMBO in de stad. In het lesprogramma maken leerlingen kennis met kunst uit Almere waarbij de disciplines theater, beeldende kunst en muziek centraal staan.
Het tweejarige KIDD programma van initiatiefnemer theatergezelschap BonteHond leert jongeren wat kunst is en laat hen bovendien ontdekken dat kunst een deel is van het leven, van de stad en de straat waar ze wonen. (Foto: aangeleverd)

Het tweejarige KIDD programma van initiatiefnemer theatergezelschap BonteHond leert jongeren wat kunst is en laat hen bovendien ontdekken dat kunst een deel is van het leven, van de stad en de straat waar ze wonen. New town Almere is daarvoor een geweldige plek met theater en muziek in de stad, beeldende kunst in de openbare ruimte en architectuur van internationale allure. In het eerste jaar komen er kunstenaars naar de scholen toe en krijgen de leerlingen masterclasses. Het tweede jaar bezoeken zij de Almeerse kunstinstellingen in de stad: Schouwburg Almere/KAF, Corrosia, Poppodium de Meester en BonteHond.
KIDD sluit aan op Kunst is Dichterbij dan je Denkt (KIDD), de leerlijn voor het basisonderwijs waaraan momenteel 3500 leerlingen van 11 Almeerse basisscholen deelnemen. Meer informatie over KIDD en KIDD is te vinden op www.bontehond.net/kidd.
BonteHond maakt brutaal, toegankelijk theater voor jong publiek en publiek dat zich jong voelt. Vanuit standplaats Almere speelt het gezelschap in theaters, buurthuizen, op festivals, op scholen en op locatie door heel Nederland en België.
Artikel geplaatst op: 04 september 2015 - 14:02

Gerelateerd

Delen