Wethouder wenst Studentenzeilvereniging Aerides een ‘ruige vaart’

POORT – Het was een plechtig moment, vorige week dinsdag: de Almeerse studenten zeilvereniging Aerides is officieel van start gegaan. Wethouder René Peeters wenste de vereniging een ‘ruige vaart’ toe.
Met een pennenstreek was de oprichting van SZV Aerides een feit. (Foto: Fred Rotgans)

De oprichting is het gevolg van een samenwerking tussen windsurfvereniging Almere Centraal, roeivereniging Pampus, en catamaranzeilschool Sail Today. Volgens projectleider Merijn Eussen van StudentInAlmere wordt Almere een echte studentenstad. “Vijf jaar geleden was er nog maar één studentenvereniging, namelijk S.V.E.I.A Endzjin. Dit is nu enorm aan het groeien. Studentenvereniging Bazinga! en Studentenroeivereniging Agon waren opvolgers en dan nu de vierde studentenvereniging A.S.Z.V. Aerides. Hier mogen wij als stad trots op zijn.”
De start van de studentenzeilvereniging gebeurde bij SailToday in Poort. De vereniging werkt met SailToday samen en maakt ook gebruik van de accommodaties. Roeland Touwen van SailToday heeft de vereniging ook een catamaran (klasse Dart18) gesponsord zodat de vereniging daar haar eerste wedstrijden in kan starten.
Wethouder René Peeters wenste de het bestuur geen ‘behouden vaart’ maar juist een ‘ruige vaart’, dit omdat de catamarans echte wedstrijdboten zijn die veel worden ingezet met zware windomstandigheden. Ook het bestuur U.S. Histos, de grootste studentenzeilvereniging van Nederland, was aanwezig, evenals AlmeerNotaris die de oprichtingsakte verzorgde. Ook krijgt de vereniging een startbedrag van 3B Bouwondersteuning en Windesheim Flevoland.
In het begin van het volgende vaarseizoen zal er weer een Introweekend georganiseerd worden voor studenten die in Almere studeren of buiten Almere studeren maar wel in Almere wonen. Voor meer informatie daarover kan dit gevonden worden op de facebookpagina van StudentInAlmere.
Artikel geplaatst op: 25 september 2015 - 11:40

Gerelateerd

Delen