Bewoners WoonMere naar Disneyland Parijs

EUROPAKWARTIER – Zestien appartementen voor zestien jongvolwassenen tussen de 20 en 28 jaar met een lichamelijke/meervoudige beperking die zelfstandig, maar toch gezamenlijk wonen: dat is WoonMere in Almere Poort. Het appartementencomplex bestaat inmiddels vijf jaar en dat vierden ze vorige week met een uitje naar Disneyland Parijs.
Veertien bewoners van WoonMere hadden de tijd van hun leven in Parijs. (Foto: Fred Rotgans)

Een jaar lang hebben de bewoners zich voorbereid op de reis naar Parijs. Afgelopen vrijdag kwamen de veertien bewoners en vijftien begeleiders met een aangepaste touringcar terug van hun vierdaagse bezoek aan Parijs.
Frans Harms van WoonMere: “Woensdag ging de hele groep naar de Disneyparken. Al lopend en rollend ging iedereen vol goede zin naar het park. Die wandeling was al een feest op zich. De sfeer was uitstekend. Onderweg was al van alles te zien en werden er al plannen gemaakt wat er gedaan zou worden. In verschillende groepen werd er door het park gegaan. Wat was er veel te zien en veel te doen.”
Donderdag kon men kiezen tussen een bezoek aan de culturele schoonheden van Parijs of nog een dag naar de Disneyparken.
Bij terugkomst in Almere stonden de ouders te wachten om de bewoners en begeleiders te verwelkomen. Frans: “Moe maar met een glimlach van oor tot oor, kwam iedereen de bus uit. Onder het genot van een lekkere maaltijd, bereid door de ouders, werden de eerste verhalen uitgewisseld. Er zal nog jaren met veel plezier over de reis gepraat worden.”
Artikel geplaatst op: 28 september 2015 - 13:06

Gerelateerd

Delen