Ouderen lunchen in brandweerkazerne

ALMERE – Onder de titel ‘Broodje Brandweer’ nodigt brandweer Flevoland zelfstandig wonende ouderen en hulpbehoevenden uit om tijdens de brandpreventieweken, van 6 tot en met 30 oktober, te komen lunchen bij verschillende brandweerkazernes in Flevoland.
Het is de laatste jaren gebleken dat juist de groep zelfstandig wonende ouderen en hulpbehoevenden bij een woningbrand zeer kwetsbaar is. Door de vergrijzing en de trend om langer zelfstandig te blijven wonen, zal het aantal ouderen dat overlijdt door brand flink toenemen. Ouderen lopen een groter risico een woningbrand niet te overleven. Vergeleken met mensen onder 65 jaar is de overlijdenskans zelfs 2,6 keer zo groot. Brandweer Flevoland zoekt daarom naar verschillende mogelijkheden om met hen in contact te komen.
De laatste jaren heeft Brandweer Flevoland de landelijke campagne ‘Wat doe jij bij brand’ gebruikt om ook ouderen bewust te maken van de gevaren van brand en hoe zij de kans op brand kunnen verkleinen. De brandweer nodigt de komende weken deze groep mensen uit voor een lunch en een informatieve middag in een kazerne voor een presentatie en een-op-eengesprekken.
Lunch

Op de volgende data zijn ouderen van harte uitgenodigd om bij de brandweer in Almere te komen lunchen, alle dagen tussen 11.00 en 13.00 uur.
Dinsdag 13 oktober (Makasserweg 61, Almere Buiten), woensdag 14 oktober (Markerkant 15-13, Almere Stad), donderdag 15 oktober (Markerkant 15-13, Almere Stad) en vrijdag 16 oktober (Veluwezoom 52, Almere-Stad).
Kijk voor meer informatie op de website van Brandweer Flevoland: www.brandweerflevoland.nl
Artikel geplaatst op: 05 oktober 2015 - 12:34

Gerelateerd

Delen