Cascadepark krijgt natuurlijke speeltuin

CASCADEPARK – Kinderen uit Poort leverden massaal ideeën aan voor de invulling van ‘natuurlijk spelen’, waaronder een speeleiland, een kabelbaan en een speelschip. Vorige week startte de aanleg van een natuurlijk ingerichte speeltuin in het Cascadepark nabij het Klokhuis.
In oktober is de aanleg van de eerste fase van het project en worden een aantal speelheuveltjes gerealiseerd. Voor de aanleg van de tweede fase – een speeleiland – zijn de vereiste vergunningen aangevraagd.
Stichting Cascade realiseert het Natuurlijk Spelen in samenwerking met de gemeente. De stichting heeft samen met een aantal Poortbewoners en een ontwerpbureau een globaal ontwerp gemaakt van het ‘natuurlijk spelen’. De stichting gaat zelf bij bewoners die bij de speelvoorziening wonen huis-aan-huis langs om informatie te geven en gaat daarna aan de slag om fondsen te werven voor de speelvoorzieningen.
Wie als bewoner ook wil meedenken over en meehelpen bij het beheer van het ‘natuurlijk spelen’ kan zich hiervoor opgeven via info@remove-this.cascadepark.nl
Artikel geplaatst op: 06 oktober 2015 - 13:26

Gerelateerd

Delen