Ouderen krijgen tips om gezond te blijven in Repair Yourself Café
Gezond oud worden

ALMERE – Het wijkteam Waterwijk/Verzetswijk en fysiopraktijk Volleven organiseerden eind september een Repair Yourself Café met als titel ‘de Kunst van het ouder worden’. Ouderen kregen die tips en trucs om zichzelf gezond te houden.
Buurtbewoners reiken elkaar de hand met een handmassage tijdens het Repair Yourself Café in Waterwijk. (Foto: aangeleverd)

Ruim zeventig buurtbewoners van 55 jaar en ouder bezochten het Repair Yourself Café in Waterwijk. Naast te horen wat de effecten zijn van ouder worden en hoe je hierbij gezond kunt blijven, zijn de bewoners aan de slag gegaan met handmassages, mindfulness, en beweegoefeningen. Het Repair Yourself Café is bedoeld om de zorg voor jezelf en voor elkaar te stimuleren.
Armen zwaaien

Tijdens de workshops zijn allerlei tips uitgedeeld en is er direct geoefend. Zo kreeg iedereen de opdracht om met de armen te zwaaien, voorover te buigen, alle lichaamsdelen los te schudden en de nek naar links en rechts te draaien. Naast beweging wordt geadviseerd voldoende tijd te nemen met een arts, tijdig medicatie bij te stellen en gezond te eten.
Wijkwerkers Waterwijk/Verzetswijk Kees Groenestein en Aranka Verheugd: “Het is veel werk, maar het is allemaal de moeite waard als je een ontmoeting ziet tussen buurtbewoners. We kregen mooie reacties op het Repair Yourself Café. Bewoners die de onderwerpen nog niet kenden en geïnspireerd raakten om ook na deze bijeenkomst verder te gaan. Zo was er een enthousiasteling die hierna een boek gaat maken over haar leven.”
Wijkteams

Wie vragen heeft over zelfstandig wonen, zorg voor een kind, opvoeding of werk, kan terecht bij één van de wijkteams in Almere. Medewerkers van het wijkteam geven bewoners informatie en advies. Ze helpen op weg om vraagstukken zelf op te lossen, of wijzen naar voorzieningen in de wijk of stad. Of ze vinden een vrijwilliger die ergens mee kan helpen. Voor wie professionele zorg of ondersteuning nodig heeft, doet een aanvraag hiervoor ook via het wijkteam.
Alle wijkteams in Almere organiseren regelmatig bijeenkomsten zoals het Repair Yourself café, Mama-club en Koffie met een oortje. Kom langs op één van de spreekuren en houd www.wijkteams.almere.nl in de gaten voor het laatste nieuws.
Artikel geplaatst op: 19 oktober 2015 - 13:12

Gerelateerd

Delen