Een broodje in de brandweerkazerne

ALMERE – Onder de titel ‘Broodje Brandweer’ nodigt brandweer Flevoland zelfstandig wonende ouderen en hulpbehoevenden uit om tijdens de brandpreventieweken, nog tot en met 30 oktober, te komen lunchen bij verschillende brandweerkazernes in Flevoland.
Afgelopen vrijdag mocht een groep ouderen een kijkje nemen in de brandweerkazerne aan de Veluwsekant in Almere Stad. Ze kregen een lunch en vervolgens een rondleiding. (Foto: Fred Rotgans)

Afgelopen vrijdag kwam een groep ouderen op bezoek bij de brandweerkazerne aan de Veluwsekant in Almere Stad. Ze kregen een lunch en een rondleiding door de kazerne.
Helaas is de laatste jaren gebleken dat juist de groep zelfstandig wonende ouderen en hulpbehoevenden bij een woningbrand zeer kwetsbaar is. Door de vergrijzing en de trend om langer zelfstandig te blijven wonen, zal het aantal ouderen dat overlijdt door brand flink toenemen. Ouderen lopen een groter risico een woningbrand niet te overleven. Vergeleken met mensen onder 65 jaar is de overlijdenskans zelfs 2,6 keer zo groot. Brandweer Flevoland zoekt daarom naar verschillende mogelijkheden om met hen in contact te komen.
De laatste jaren heeft Brandweer Flevoland de landelijke campagne ‘Wat doe jij bij brand’ gebruikt. De lunches en informatieve middagen in de Flevolandse kazernes worden ingezet om ook ouderen bewust te maken van de gevaren van brand en hoe zij de kans op brand kunnen verkleinen.
Kijk voor meer informatie op de website van Brandweer Flevoland: www.brandweerflevoland.nl
Artikel geplaatst op: 19 oktober 2015 - 14:53

Gerelateerd

Delen