Ouders op informatieve kroegentocht

STAD CENTRUM – Ouders gaan op maandagavond 2 november op kroegentocht door het centrum. Deze kroegentocht voor de ouders is niet om te drinken, maar om te informeren, rond de thema’s alcohol, drugs en gamen. In oktober ontvingen ruim 16.000 ouders een uitnodiging voor deze avond.
De avond wordt geopend in Club Cell met een presentatie over pubers en opvoeding. Na de opening wonen de ouders drie presentaties bij in café Men At Work, Poppodium De Meester en Club Cell. Een kinderarts en GZ-psychologe van De KinderKliniek en de alcoholpoli zullen ouders meer vertellen over de schadelijke effecten van alcohol op jongeren. Tactus Verslavingszorg verzorgt een workshop over het signaleren van drugsgebruik en een workshop over gameverslaving. Naast belangrijke informatie biedt de kroegentocht ouders de gelegenheid om eens binnen te kijken in de locaties waar hun kind (in de toekomst) mogelijk uitgaat.
De avond wordt georganiseerd door Tactus Verslavingszorg in opdracht van de gemeente Almere met hulp van Stichting De Schoor, het Flevoziekenhuis en GGD Flevoland. Alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar woonachtig in Almere werden persoonlijk uitgenodigd voor deze avond.
Artikel geplaatst op: 20 oktober 2015 - 16:38

Gerelateerd

Delen