170 ‘Vergeten Kinderen’ uit Almere krijgen dagje uit

STAD CENTRUM – Honderdzeventig kinderen van opvanglocaties uit Almere stapten afgelopen zondag met hun ouders, verzorgers en begeleiders op NS station Almere Centraal op de Sint Express Tour. De trein vertrok naar Aviodrome in Lelystad. Hier organiseerde de Stichting Het Vergeten Kind een onvergetelijk Sinterklaasfeest voor 750 kinderen die noodgedwongen in opvanglocaties door heel Nederland wonen.
Johnny de Mol (links, met pietenpet) zwaaide de kinderen van de Sint Express Tour op het station uit. (Foto: Fred Rotgans)

Op weg in de trein begon het feest voor de kinderen al. Dans-, Schmink- en BallonPieten waren druk bezig en er werd uit volle borst gezongen, muziek gemaakt en gesnoept van lekker strooigoed. In de treinen reisden ook bekende vrienden van de stichting mee, zoals musicalster Jamai Loman, Lennart Timmermans van Spangas en GTST acteur Guido Spek.
Eenmaal aangekomen op de feestlocatie Aviodrome wachtte de kinderen een spectaculaire welkomstact van Sinterklaas, waarbij hij met Babette van Veen -ambassadeur van de stichting- per helikopter aankwam. De rest van de middag genoten de kinderen van de Sinterklaastheatervoorstelling in de grote hal en kregen ze rondleidingen door Aviodrome. In alle hangars waren er interactieve spelletjes te doen onder begeleiding van bijvoorbeeld Johnny, Angela Schijf, Babette van Veen, Saar Koningsberger, Gijs Staverman, Nurlaila Karim en andere vrienden van de stichting. Sinterklaas en zijn Pieten vierden de hele dag feest met alle kinderen.
Deze groep van ruim 750 kinderen staat symbool voor de 33.000 kinderen in Nederland, die om verschillende redenen in opvanglocaties wonen. Het Vergeten Kind zet zich in voor vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere opvanglocaties met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Meer informatie: www.hetvergetenkind.nl
Artikel geplaatst op: 12 november 2015 - 16:49

Gerelateerd

Delen