Qontent Almere naar finale landskampioenschap

PARKWIJK – De badmintonners van Qontent Almere mogen op zaterdag 13 februari de finale om het landskampioenschap spelen. Zaterdag werd ook de tweede halve finale, tegen het Haagse DKC, gewonnen.

Veel toeschouwers waren getuige van de wedstrijd Qontent Almere – DKC. (Foto: Fred Rotgans)


Vorige week werd in Den Haag het eerste treffen tegen de regerend landskampioen al met 3-5 gewonnen. Maar liefst 425 toeschouwers waren zaterdag naar sporthal Raggers in Parkwijk gekomen om de historische wedstrijd bij te wonen. Nooit eerder werd een Almeerse ploeg immers landskampioen. De toeschouwers steunden de Almeerders bijzonder enthousiast. De winnaar van de partij is degene die als eerste vijf wedstrijdpunten binnen haalt. Het publiek zag hoe Cheryl Seinen en Gita Djajawasito het eerste punt binnensleepten. Eric Pang en Dave Khodabux moesten diep gaan om hun wedstrijd te winnen maar haalden uiteindelijk toch de 2-0 binnen. In het damesenkel moest Manon Sibbald de zege aan haar tegenstandster laten en kwam de spanning terug in de wedstrijd: 2-1. Maar de ervaren Eric Pang maakt er met gedegen spel 3-1 van, waarna Tamara van der Hoeven de voorsprong vergrootte naar 4-1. Er was dus nog één overwinning nodig om de finale te halen. Daarvoor zorgde Justin Teeuwen die voor deze halve finale een belangrijk internationaal toernooi had laten schieten. De finale was derhalve een feit en het laatste treffen hoefde dus niet meer te worden gespeeld.
Qontent Almere staat dus in de finale om het Nederlands kampioenschap op zaterdag 13 februari in de Maaspoort in Den Bosch. Qontent hoopt en verwacht dat veel Almeerse supporters dan in Brabant aanwezig zullen zijn om voor het eerst in de historie een landstitel binnen te halen. Wie mee wil reizen doet er verstandig aan de site van de club in de gaten te houden: www.bvalmere.nl

Artikel geplaatst op: 18 januari 2016 - 09:17

Gerelateerd

Delen