Voorbereidingswerkzaamheden verdubbeling Waterlandseweg van start

ALMERE - De voorbereidende werkzaamheden voor de baanverdubbeling van de Waterlandseweg (N305) gingen afgelopen maandag van start. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het kappen van bomen, het verleggen van kabels en leidingen en het aanbrengen van voorbelasting (zand om de grond sneller te laten inklinken).
De Waterlandsweg wordt dit jaar verdubbeld. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Deze werkzaamheden vinden in 2016 plaats over het hele traject. Enige hinder voor omwonenden en voor weggebruikers is hierbij onvermijdelijk. Het kappen van bomen zal ook niet onopgemerkt blijven. Nu wordt gekapt, maar in het inrichtingsplan voor de verdubbeling van de Waterlandseweg worden ook veel bomen geplant.
Het eerste deel van de bomenkap gaat deze week van start. Dat is op een plek waar leidingen worden verlegd. Afhankelijk van het weer is of de rest van de geplande kapwerkzaamheden diezelfde week kunnen worden afgerond. De bomen worden nu gekapt, voordat er bladeren aan komen en er vogels in gaan nestelen. Het gaat om een tracé in het gebied tussen de Lange Wetering en de Kemphaan.
In februari/maart houdt de provincie een informatieavond over de Waterlandseweg. Eind 2016 start de baanverdubbeling en naar verwachting kan de nieuwe Waterlandseweg eind 2017 in gebruik worden genomen.
Artikel geplaatst op: 19 januari 2016 - 15:40

Gerelateerd

Delen