Eerste buurtschap Nobelhorst staat op eigen benen

NOBELHORST - Het eerste buurtschap in de nieuwe wijk Nobelhorst staat, na drie jaar, op eigen benen. Acht buurtbewoners nemen vanaf dit jaar het stokje over van het tijdelijk bestuur dat gevormd werd door de gemeente Almere en woningcorporatie Ymere.
Acht buurtbewoners vormen het eerste buurtschap in Nobelhorst. (Foto: aangeleverd)


Het huidige bestuur wil vooral de belangen behartigen van de bewoners én initiatieven/activiteiten van bewoners bevorderen. Komende tijd staat het Klimaatstraatfeest hoog op de agenda. Nobelhorst staat landelijk zowel met een fysieke als virtuele straat op nummer twee! We gaan op Nobelhorst voor duurzaamheid en energiezuinig wonen. Maar ook dragen ze zorg voor een schone omgeving. Eind vorig jaar is met kinderen uit de buurt een aanhanger vol aan zwerfvuil opgehaald. Komend voorjaar moet de buurtkavel en de moestuinen weer worden onderhouden.
In Nobelhorst is iedereen lid van een buurtschap. In deze vereniging werken bewoners en ondernemers samen aan de inrichting van de openbare ruimte en het regelen van openbaar vervoer. Ook beheert de buurtschap een buurtkavel en buurtschuur waar activiteiten plaatsvinden. De bewoners hebben in Nobelhorst veel vrijheid bij de inrichting van hun wijk, maar er moet niets. Er is een inrichtingsplan op hoofdlijnen en daarbinnen zijn er plekken waar de bewoners invloed op hebben. Dat gaat dan niet alleen over de inrichting, maar ook over het beheer. Soms kan het zelfs zijn dat bewoners hier zelf een bijdrage aan leveren. Zo kunnen ze besluiten zelf de heggen te knippen of het gras te maaien. Daarmee wordt dan bijvoorbeeld geld voor het onderhoud uitgespaard en blijft er meer geld over voor andere zaken.
Een buurtschap bestaat uit ongeveer 300 huishoudens. Met de groei van de wijk, komen er ook meerdere buurtschappen. De komende maanden worden twee nieuwe buurtschappen opgericht.
Artikel geplaatst op: 22 januari 2016 - 16:02

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: