Almere winnaar van de Kind Centraal Award

ALMERE – Almere ontvangt op vrijdag 29 januari de Kind Centraal Award. De award is een initiatief van stichting Het Vergeten Kind en is een aanmoediging en waardering voor de gemeente die het meest voorop loopt en haar nek durft uit te steken om het ‘beter te willen doen’ voor kwetsbare kinderen.

Op vrijdag 29 januari nemen wethouders René Peeters en Froukje de Jonge tijdens een feestelijke ceremonie in de burgerzaal de prijs in ontvangst. Deze award krijgen zijn uit handen van juryvoorzitter André Rouvoet. De prijsuitreiking is de aftrap van de Week van het Vergeten Kind. In een gezamenlijke reactie benadrukken René Peeters en Froukje de Jonge dat de prijs een erkenning is voor de beleidskeuzes die in de afgelopen jaren in Almere zijn gemaakt. “In ons beleid staat het belang van het kind voorop. De gemeente is trots dat ook partnerorganisaties en de mensen uit de stad achter deze keuzes staan. We zijn op de goede weg, maar er is nog veel te doen. Zo weten wij dat er het afgelopen jaar veel van de professional is gevraagd en dat er nog lastige keuzes gemaakt moeten worden. Genoeg reden dus om niet zelfgenoegzaam achterover te leunen, maar om actief aan de slag te gaan om het voor alle Almeerse kinderen mogelijk te blijven maken om gezond en veilig op te groeien.”
De Week van het Vergeten Kind

Tijdens de Week van het Vergeten Kind, van 29 januari tot 4 februari, vraagt de stichting extra aandacht van het Nederlandse publiek, media en politici voor de situatie van kinderen in Nederlandse opvangcentra. Ongeveer 33.000 kinderen in Nederland wonen noodgedwongen niet thuis. Een belangrijk doel van de stichting is om een bijdrage te leveren om hun situatie te verbeteren.
Meer informatie: www.hetvergetenkind.nl
Artikel geplaatst op: 21 januari 2016 - 13:01

Gerelateerd

Delen