Populieren langs Tussenring gekapt

ALMERE - Populieren die langs een weg staan worden na 30 jaar breukgevoelig. Op den duur zijn ze minder stabiel en zelfs bij weinig wind breken hun takken. Dit is ook het geval bij circa 235 populieren langs de Tussenring. Daarom worden er op deze plek bomen gekapt.
Door hun breukgevoeligheid vormen deze populieren een gevaar voor de verkeersveiligheid. De provincie gaat in januari en februari de bomenrij dunnen en weer aanvullen met nieuwe populieren. De werkzaamheden zijn eind februari klaar.
Dunnen betekent dat bomen bijvoorbeeld om–en-om worden gekapt in de bomenrij of drie om vier. Zo krijgt de bestaande bomenrij meer ruimte om te groeien en kan er voorlangs een nieuwe rij ontstaan. Na het weghalen worden ongeveer 90 nieuwe populieren ervoor geplant. Er is opnieuw gekozen voor de populier, omdat deze past in het landschap. Zo blijft het beeld van de omgeving hetzelfde. De nieuwe populieren zijn ‘pluis-vrije’ bomen.
Overlast verkeer

Tijdens het kappen en planten van de populieren gaat al het verkeer naar één rijstrook vanaf de spoorlijn tot de Hagevoortdreef. Hier geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Als er verschillende bomen worden weggehaald en geplant tussen het Tweede Pirellipad en de spoorlijn, dan werkt de provincie vanaf het fietspad en de Biathlonweg. Dit betekent hinder voor (brom)fietsverkeer en bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars organiseren het verkeer daar ter plekke.
Artikel geplaatst op: 26 januari 2016 - 14:47

Gerelateerd

Delen