Met de caravan in de rij voor een kavel

NOBELHORST – Verschillende mensen kampeerden afgelopen week bij de informatieschuur in Nobelhorst. Ze stonden met hun caravan meerdere dagen in de rij om als eerste aan de beurt te zijn bij de start van de verkoop van kavels en aankleedhuizen in de Dorpshaven. De verkoop ging afgelopen zaterdag van start.
Verschillende mensen stonden de afgelopen dagen met hun caravan in de rij om als eerste aan de beurt te zijn bij de start van de verkoop van kavels en aankleedhuizen in Nobelhorst. (Foto: Fred Rotgans)

Het was de derde keer binnen een jaar dat mensen bij de informatieschuur kampeerden. Ook voor de kavelwinkel van het stadhuis verbleven eerder mensen meerdere nachten om hun favoriete kavel te kunnen bemachtigen.
Wethouder Tjeerd Herrema gaf het startsein voor de verkoop van kavels en aankleedhuizen in De Dorpshaven. Het gaat om zestien kavels voor vrijstaande huizen met een kavelgrootte tussen de 204 en 322 vierkante meter. Deze kavels zijn te koop vanaf circa 80.000 euro. Naast de zelfbouwkavels gaan er ook aankleedhuizen in de verkoop. Een aankleedhuis is een duurzaam basishuis met alles erop en eraan, die de koper naar eigen wens en budget verder kan aankleden met allerlei extra’s. De prijs is vanaf circa 176.000 euro.
Met bijna 350 inwoners begint Nobelhorst al echt op een klein dorp te lijken. De ontwikkeling van de eerste fase (ongeveer 900 woningen) is naar verwachting eind 2018 klaar. Woningcorporatie Ymere, Dura Vermeer en de gemeente Almere werken samen aan Nobelhorst: een combinatie van zelf bouwen, kopen en huren, in een dorpse sfeer.
Artikel geplaatst op: 01 februari 2016 - 09:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: