Bewoners woongroep helpen elkaar

STRIPHELDENBUURT – De senioren van Woongroep Polter 50 wonen veilig samen in de beslotenheid van een hof. Waar nodig helpen de bewoners elkaar. “Goed nabuurschap was de belangrijkste reden voor het oprichten van de groep”, vertelt bewoner Henk Heikens. “Zolang er geen professionele zorg nodig is helpen de bewoners zelf elkaar.”
In de grote tuin organiseren de bewoners regelmatig leuke activiteiten. (Foto: aangeleverd)

De woongroep bevindt zich sinds 2005 in de Stripheldenbuurt. De leden zijn actief en wonen volledig zelfstandig. Waar nodig helpen zij elkaar. “Dat betekent bij ziekte boodschappen voor elkaar doen, een luisterend oor bieden of bewoners die alleen wonen op verzoek begeleiden naar artsen of ziekenhuis. Kortom elkaar helpen waar mogelijk is”, aldus Heikens.
De bewoners doen samen ook gezellige activiteiten. “Met elkaar organiseren wij koffieochtenden in de gezellige gemeenschappelijke ruimte, een borrel op vrijdag, een filmavond en een spelletjesavond. Er is een bridgeclub en er wordt gebiljart. Ook worden er lezingen gegeven of uitstapjes georganiseerd. Gezamenlijk onderhouden wij de grote tuin. Het zware werk zoals het snoeien van de bomen en heggen wordt gedaan door een tuinman. In het voorjaar drinken wij koffie op het grote terras. Wij hebben een jeu de boulebaan en er wordt ook getafeltennist in de tuin. Ook kunnen liefhebbers van tennis zich prima vermaken op de tennisbaan op de Evenaar op 4 minuten loopafstand.”
Nieuwe bewoners gezocht

Binnenkort worden drie bedrijfsruimtes op de hoeken van het complex omgebouwd tot tweekamer woningen met een inpandige berging. “Dat betekent een uitbreiding van de woongroep. Om geïnteresseerden alvast kennis te laten maken met de woongroep nodigen wij hen uit voor de open dag op zaterdag 13 februari om 14.00 uur.”
Meer informatie en tekeningen van de diverse woningtypen: www.woongroeppolter50plus.nl
Artikel geplaatst op: 29 januari 2016 - 14:30

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: