Hulp gezocht voor aanleg educatieve tuin

MUZIEKWIJK - Een bloemenlint op het grasveld naast de school, een vogelbosje en fruitbomen waar kinderen van kunnen plukken. Dat was de wens van Olivijn, een school voor speciaal onderwijs. De hulp van Landschapsbeheer werd ingeroepen voor het maken van het ontwerp en hulp bij de realisatie. De school zoekt nog helpende handen voor dit project van NL Doet.
Olivijn, een school voor speciaal onderwijs, zoekt hulp voor de aanleg van een educatieve tuin. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen van deze bijzondere school zullen in de educatieve (natuur)tuin kennis kunnen maken met allerlei aspecten van de natuur. De wisseling van de seizoenen, de bloesem van fruitbomen en het zelf plukken van bramen, bessen en ander fruit. Er komen verhoogde moestuinbakken, waar ook kinderen in een rolstoel kunnen zaaien en oogsten. Vogels worden gelokt naar een bosje met allerlei besdragende struiken. De kinderen kunnen hier in de winter vetbollen en pinda’s ophangen. Een deel van het grote grasveld maakt plaats voor een bloemenwei, waar insecten zullen fladderen en de kinderen een bosje bloemen kunnen plukken of op een mooie dag over het blote-voeten-pad lopen.
Het ontwerp is klaar, het enthousiasme van de school is groot, nu moet het nog worden uitgevoerd op vrijdag 11 maart tijdens NL-doet. Alle hulp is welkom. De organisatie is ook nog op zoek naar sponsoren voor dit project. Wie nog een mooie partij hout heeft liggen om een bak van te maken of een houten schuurtje in de aanbieding om het gereedschap in op te bergen, of het leuk vindt om een fruitboom aan de school cadeau te geven kan contact opnemen met Landschapsbeheer.
Meer informatie: www.landschapsbeheer.net onder agenda. Opgeven kan via NL-doet.
Artikel geplaatst op: 02 februari 2016 - 13:35

Gerelateerd

Delen