Bouwen voor een ander

ALMERE – Zelfbouwkavels die langer dan twee jaar in verkoop zijn worden vanaf deze week ook aan ontwikkelaars en bouwbedrijven aangeboden. De gemeente lanceert hiermee een nieuw woonproduct: Bouwen voor een ander. Veel zelfbouwwijken hebben inmiddels de afrondende fase is bereikt en de gemeente wil hiermee tegemoet komen aan de stijgende vraag naar kleinschalige bouwlocaties.

Een groot deel van de woningproductie in Almere bestaat uit kavels bedoeld voor particulier opdrachtgeverschap. Inherent aan een stad die volgens dit principe wordt gebouwd is dat het relatief langer duurt voordat straten en wijken volledig zijn afgebouwd. “Voor zelfbouwers is het natuurlijk belangrijk dat hun wijk helemaal wordt afgebouwd”, aldus wethouder Tjeerd Herrema. “Daarnaast is dit nieuwe product ideaal voor mensen die graag in zo’n bijzondere zelfbouwomgeving willen wonen, maar zelf een woning bouwen een te grote stap vinden.”
Het gaat om ongeveer 300 unieke zelfbouwkavels die verspreid over de stad liggen en geschikt zijn voor rijhuizen, 2/1 kaphuizen, vrijstaande woningen en villa’s. Om de kwaliteit van de wijken te bewaken en aan te sluiten op de diversiteit van particulier opdrachtgeverschap zijn er randvoorwaarden en spelregels verbonden aan deze kavels. Het geldende kavelpaspoort en de kavelprijs zijn voor de ontwikkelende partij altijd de randvoorwaarden om een bouwplan voor de specifieke kavel te ontwerpen. De ontwikkelaars en bouwbedrijven krijgen met ‘Bouwen voor een ander’ de kans om woningzoekenden een uniek product aan te bieden; een combinatie van kavel met bouwplan in een gedifferentieerde en kwalitatieve woonomgeving. Meer informatie over beschikbare kavels en spelregels op ikbouwmijnhuisinalmere.nl/bouwenvooreenander.
Artikel geplaatst op: 04 februari 2016 - 15:29

Gerelateerd

Delen