Appartementencomplex Balistraat ontruimd na brand

INDISCHE BUURT - In de nacht van zaterdag op zondag is er rond 01:25 uur brand uitgebroken in een appartementencomplex aan de Balistraat, waar een woongroep van Kwintes is gevestigd. Meerdere bewoners hebben rook ingeademd, maar niemand raakte gewond.

HV Almere/Jos van der Lelie


In het appartementencomplex wonen mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid. Een deel van de bewoners kon zelfstandig uit hun woning komen, op aanwijzing van de aanwezige BHV'ers. Een aantal bewoners is door de brandweer uit hun woning gehaald. Twee katten zijn opgevangen door medewerkers van de dierenambulance. Meerdere bewoners hebben rook ingeademd, zij zijn nagekeken in de ambulance. Er raakte niemand gewond. In het complex van Kwintes kunnen maximaal 37 mensen verblijven. Er zijn 23 bewoners tijdelijk opgevangen op een andere locatie van Kwintes in de buurt. Een aantal bewoners is opgevangen door vrienden of familie. De overige bewoners krijgen elders onderdak.
Burgemeester Franc Weerwind is in de loop van de nacht ter plaatse gekomen om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de situatie en de getroffen bewoners en begeleiders te ontmoeten.
Foto 1: HV-Almere.nl/Jelle Laan
Foto 2: HV-Almere.nl/Jos van der Lelie

Artikel geplaatst op: 08 februari 2016 - 09:18

Gerelateerd

Delen