D66 neemt initiatief voor eerlijkere afvalstoffenheffing

ALMERE - “De afvalstoffenheffing kan eerlijker en gebruikt worden om mensen te stimuleren om hun afval goed te scheiden”, zegt D66-raadslid Martine van Bemmel. “De gemeentelijke organisatie lijkt dit echter niet op korte termijn aan te willen pakken. Daarom schrijf ik nu zelf een voorstel.”
D66 wil dat er een eerlijkere afvalstoffenheffing komt voor huishoudens in Almere. Momenteel betaalt ieder huishouden 318,65 euro per jaar, ongeacht de hoeveelheid afval die iemand aanlevert en of het afval goed wordt gescheiden. Daarmee zijn Almeerders – landelijk gezien – duur uit. Volgens D66 ligt het voor de hand dat één persoon een stuk minder afval heeft dan een gezin van bijvoorbeeld vijf personen. Van Bemmel: “In verhouding heeft iemand die in zijn eentje woont al hogere kosten. Laten we kijken naar de echte hoeveelheid afval die wordt aangeleverd in plaats van de huidige oneerlijke manier.”
D66 nodigt alle Almeerders uit om mee te denken over een eerlijke verdeling en heeft ook ambtelijke ondersteuning gevraagd voor het schrijven van het voorstel. Dit houdt in dat ambtenaren met kennis van zaken D66 assisteren met het schrijven van het voorstel. Ook financieel zal het stuk beoordeeld worden voor het naar de gemeenteraad gaat. Van Bemmel: “Kortom, het is een flinke klus, maar als het lukt en het ook aangenomen wordt in de raad hebben we wel echt iets kunnen betekenen voor de stad.”
Wie mee wil denken kan mailen naar d66@almere.nl
Artikel geplaatst op: 08 februari 2016 - 11:03

Gerelateerd

Delen