Samenwerking Azaken Live en De Tafel op 2

ALMERE - De Tafel op 2 is een nieuwe Almeerse talkshow die iedere maand via Facebook wordt uitgezonden. Het praatprogramma dat een uur duurt, besteedt aandacht aan Almeerse sport, cultuur, maatschappij en politiek. Het programma wordt gepresenteerd door At Kasbergen en Berdien Stenberg. Met ingang van 26 februari zal De Tafel op 2 direct na de registratie van Azaken Live worden opgenomen.
Inmiddels zijn er twee talkshows van De Tafel op 2 geregistreerd die via Facebook ‘De Tafel op 2’ nog steeds kunnen worden bekeken. Dat de interesse in het programma groot is, blijkt uit het grote aantal bezoekers dat het programma via Facebook bekijkt. Zo werd de laatste uitzending van De Tafel op 2, die op 28 januari werd geregistreerd, binnen een week al zesduizend keer bekeken. Met name het politieke deel van het programma scoort hoog bij de kijkers.
Het programma De Tafel op 2 ontleent zijn naam aan de Almeerse horecagelegenheid ‘Café op 2’, waar de eerste (proef-) uitzendingen van het programma werden gemaakt. Inmiddels is De Tafel op 2 verhuisd naar een studio in het Almeerse WTC, waar ook het programma Azaken-live wordt opgenomen.
In samenspraak met de producenten van Azaken-live is er nu voor gekozen de twee programma’s iedere laatste vrijdag van de maand direct na elkaar op te nemen. De eerstvolgende opname van beide programma’s vindt plaats op vrijdag 26 februari. Om 15.30 uur start de registratie van Azaken-live en aansluitend, om 19.00 uur, wordt De Tafel op 2 opgenomen. Beide programma’s bieden de mogelijkheid aan het publiek de opnames bij te wonen. Geïnteresseerden moeten zich in dat geval van te voren wel even aanmelden via de Facebook pagina van De Tafel op 2.

Sport, Cultuur en Politiek

Aan de sporttafel schuiven naast wakeboardster Denise de Haan ook oud Ajacied Arno Splinter aan. De Cultuurtafel biedt plaats aan beeldend kunstenaar en schrijfster Willeke Meijer en schouwburgdirecteur Jeroen van de Wiel. Huisarts in ruste Nico van Duijn neemt, kritisch als hij is, het Almeerse nieuws onder de loep. Aan de politieke tafel wordt met de gemeenteraadsleden Jessica Kips (Groen Links), Hilde van Garderen (VVD) en Ans DeSumma (SP) teruggekeken op de afgelopen weken.
Ook Almeerders met een hartenkreet, een mededeling of een klacht zijn welkom in De Tafel op 2. Het programma biedt Almeerders die gehoord willen worden eveneens een podium. Aanmelden kan via de Facebook pagina van De Tafel op 2.
Artikel geplaatst op: 18 februari 2016 - 12:31

Gerelateerd

Delen