‘Villa voor een Trompettist’ publiekswinnaar ‘Iconen van Almere’

NOORDERPLASSEN-WEST – In totaal 1.786 Almeerders lieten weten wat voor hen de meest bijzondere en waardevolle ‘Iconen van Almere’ zijn. ‘Villa voor een Trompettist’ (ARC2 Architecten, 2010) aan het Grootzeil in Noorderplassen-West kwam daarbij met 230 stemmen als winnaar uit de bus.
‘Villa voor een Trompettist’ aan het Grootzeil kreeg 230 stemmen en is daarmee de publiekswinnaar van ‘Iconen van Almere’. (Foto: Fred Rotgans)

De Regenboogbuurt werd tweede, met 201 stemmen, gevolgd door Kerkcentrum Goede Rede met 145 stemmen. Naast de publieksinventarisatie is er ook een inventarisatie door deskundigen van de Kunstlinie Almere Flevoland geweest, waarbij is gekeken naar meer traditionele criteria als ouderdom, architectuurhistorische waarde en historisch-geografische waarde.
Wethouder Frits Huis is blij met deze uitslag. “Nu gaan we verder met het proces”, aldus Huis. “Wij werken momenteel aan een verordening voor Monumentenzorg. Als de raad de verordening heeft vastgesteld, dan kan een multidisciplinaire en onafhankelijke monumentencommissie op basis van beide inventarisaties voordrachten doen voor een gemeentelijke monumentenlijst. Vervolgens neemt het college hierover een besluit.”
Iconen van Almere

Het cultuurhistorisch erfgoed vormt mede het verhaal van de stad en biedt aanknopingspunten voor toekomstige ontwikkelingen. Naast aandacht voor de archeologische vindplaatsen in de stad wil de gemeente ook bovengronds bijzondere plekken en gebouwen aanwijzen die behouden zouden moeten blijven, de zogenaamde ‘Iconen van Almere’. De mening van de bewoners van Almere is daarbij belangrijk.
Artikel geplaatst op: 18 februari 2016 - 14:44

Gerelateerd

Delen