Meedenken over 42e tegel Walk of Fame

ALMERE – De Walk of Fame wordt dit jaar uitgebreid met de 42e tegel. Deze tegel heeft betrekking op het jaar 2015. Bewoners kunnen voor het onderwerp van de tegel suggesties aandragen.
Fotograaf Bob Friedländer is te zien op de 41e tegel van de Walk of Fame in het centrum van Stad. (Foto: Friedländer)

Het werk bestaat tot nu toe uit 41 tegels, één voor elk jaar dat de stad bestaat. Elke tegel verbeeldt een gebeurtenis, een ontwikkeling of persoon die betekenisvol is geweest voor dat jaar. De 41 tegels liggen als een lint door het centrum van Almere. Via QR-codes op de tegels is meer achtergrondinformatie over het onderwerp te lezen.
De Walk of Fame Almere is een kunstwerk dat de geschiedenis van Almere vertelt. Het is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente Almere ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van de bank. Tot en met 2043 schenkt de Rabobank elk jaar een nieuwe tegel.
Wie een gebeurtenis, ontwikkeling of persoon wil doorgeven die van betekenis is geweest voor Almere in 2015, kan dit doen via: www.walkoffamealmere.nl. De suggesties worden geselecteerd door een commissie en Almeerders kunnen er vervolgens op stemmen. Het onderwerp met de meeste stemmen wordt vereeuwigd op een Walk of Fame-tegel. Ideeën aandragen kan tot en met 15 maart.
Artikel geplaatst op: 18 februari 2016 - 12:43

Gerelateerd

Delen