Minicamping met kavelkampeerders

HOMERUSKWARTIER – Tussen de Homerusmarkt, het Grandfetaria en de moestuin van VoedselLoket Almere ontstond deze week een heuse minicamping met caravans en campers. Ontwikkelaars en architecten kampeerden dagenlang in de rij om een kavel te bemachtigen in de ontwikkelstrook ‘Zicht op Duin’, aan de Poortdreef in Europakwartier-West, waar vijftien 'stadspaleizen' gebouwd mogen worden.
Wim Dalmulder en zijn vrouw Virginia kampeerden vorige week in het Homeruskwartier voor een kavel in het project 'Zicht op Duin'. (Foto: Fred Rotgans)

De meeste ontwikkelaars huurden studenten in om in de rij te kamperen. Wim Dalmulder, directeur van WOONstraks, kampeert samen met zijn vrouw Virginia, gewoon zelf in de rij. “We hadden niet verwacht dat het zo’n vaart zou lopen met deze kavels”, aldus Dalmulder. “Toen ik hoorde dat er al vijf caravans en campers in de rij kampeerden zijn we hier maandag met een schaftwagen heengereden. Daar hebben we de eerste nacht in geslapen. Erg koud was dat. Gelukkig konden we daarna een camper huren en dat is best comfortabel.”
Kamperen voor een kavel is, volgens Dalmulder, best gezellig. Zo ontstond er donderdagavond spontaan een gezamenlijke barbecue. “Het is een gezellige buurt we maken af en toe een praatje met de andere ‘kampeerders’. Daarnaast helpen we de lokale ondernemers in de Homerusmarkt een beetje door hier te ontbijten en te dineren.”
De kavels worden, gezien de unieke locatie, verkocht volgens het principe wie het eerst komt, die het eerst maalt. “Iedere partij mag maar één kavel afnemen, zodat er vijftien verschillende ontwerpen ontstaan. Dit zijn kavels met zicht op het water. We staan nu op de zesde plek en hebben natuurlijk een beetje rondgevraagd wie voor welke kavel gaat. Het ziet er naar uit dat we de kavel kunnen kopen die we willen.”
De kavels zijn geschikt voor zogenaamde ‘stadspaleizen’; kleinschalige maar statige appartementenblokken die per gebouw uit circa 12-15 appartementen bestaan. Vrijdag stonden er zestien partijen met een caravan of camper om jacht te maken op een kavel. De kavels konden vrijdag in het gebiedskantoor in Poort in reservering genomen worden.
Artikel geplaatst op: 19 februari 2016 - 11:30

Gerelateerd

Delen