PvdA: “Sta plaatsen WhatsApp-borden toe”

EILANDENBUURT – De beheerders van de WhatsApp-groep in Eilandenbuurt willen dat er een bord komt bij de toegangswegen van de wijk om te laten weten dat er een WhatsApp-groep actief is in de wijk. Het verzoek om deze borden te laten plaatsen werd, volgens de beheerder, afgewezen door de gemeente. De PvdA is het hier niet mee eens en stelde schriftelijke vragen aan het college.

Via de StraatWhatsApp maken buurtbewoners elkaar attent op zaken die in de buurt spelen. In verschillende gemeenten in Nederland worden door de gemeente borden geplaatst in de openbare ruimte om kenbaar te maken dat er in een bepaalde buurt of wijk een WhatsApp-groep actief is. Volgens de gemeente Almere zou het plaatsen van deze borden leiden tot een wildgroei aan borden in de openbare ruimte. De PvdA vindt dat het plaatsen van deze borden toegestaan moet worden en wil van de gemeente weten of het klopt dat het verzoek om een dergelijk bord in Eilandenbuurt te plaatsen is afgewezen. De partij wil van het college weten of zij bereid is om het gemeentelijk beleid op korte termijn bij te stellen.
In Haven ontwikkelden de beheerders van de StraatWhatsApp groepen al eerder een waarschuwingssticker die deelnemers op hun raam kunnen plakken. De sticker op de deur of op het raam laat potentiële inbrekers weten dat de buren meekijken.
Artikel geplaatst op: 26 februari 2016 - 13:08

Gerelateerd

Delen