Seintoren wordt bed & breakfast

HAVENKOM – Wakker worden op een bijzondere plek in Haven kan binnenkort. Een van de oudste gebouwen in Almere, de Seintoren in Almere Haven, wordt komend jaar omgetoverd tot een bed & breakfast.
Een van de oudste gebouwen in Almere, de Seintoren in Almere Haven, wordt komend jaar omgetoverd tot een bed & breakfast. (Foto: Almere DEZE WEEK)

De toren stamt uit 1958 en stond oorspronkelijk in Wijk bij Duurstede. Hier had de toren de functie om het scheepvaartverkeer varende op de Neder-Rijn/Lek stroomafwaarts te waarschuwen voor het kruisend scheepvaartverkeer. Door de verbeterde navigatie systemen werd deze bewakingstoren overbodig. Almere heeft zich toen over deze toren ontfermt en sinds 1997 siert de toren de entree van de jachthaven aan het Gooimeer.
Ondernemer Lesley Anema huurt de toren van de gemeente. De Seintoren wordt dit jaar omgetoverd tot een bed & breakfast. Het is de bedoeling dat de bed & breakfast komende zomer haar deuren opent.
Naast deze seintoren is Almere de trotse bezitter is van meer dan 300 gebouwen in de stad met grote financiële en maatschappelijke waarde. Daar zitten ook bijzondere objecten als De Nieuwe Bibliotheek bij.
Artikel geplaatst op: 06 februari 2017 - 09:52

Gerelateerd

Delen