Eerste Tiny Houses op BouwEXPO-veld

HOMERUSKWARTIER – De bouw van het eerste Tiny House begon vorige week. Wethouder Tjeerd Herrema gaf vrijdag, met de komst van de eerste Tiny Houses, het startschot voor de ontwikkeling van de BouwEXPO Tiny Housing.
Met de komst van de eerste Tiny Houses gaf wethouder Tjeerd Herrema, samen met Hennie Tibben van BouwEXPO, het startschot voor de ontwikkeling van de BouwEXPO Tiny Housing. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)


Het Wikkelhouse en de KODA zijn op het veldje naast het gebiedskantoor in het Homeruskwartier geplaatst en later volgen er meer. Dit is een zeer belangrijke mijlpaal voor de realisatie van de BouwEXPO in Almere Poort. Zo is het Wikkelhouse het eerste huisje waarvoor de omgevingsvergunning is verleend. De BouwEXPO Tiny Housing is bedoeld als experimenteeromgeving om vervolgens deze bouwstroom op grotere schaal uit te kunnen rollen in Almere.
BouwEXPO Tiny Housing

In 2016 stond de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere!’ open voor iedereen die geïnteresseerd is in Tiny Housing. Onder een Tiny House wordt een compact huis(je) verstaan met een woonoppervlak dat doorgaans kleiner is dan 50m2. Uit alle 245 inzendingen zijn 25 winnaars gekozen. Sinds de zomer hebben de winnaars onderzocht of het realiseren van hun winnende idee werkelijkheid kan worden. Zo’n tien ontwerpers is het gelukt om een bouwer, investeerder en/of bewoner te vinden voor het Tiny House. Daardoor kunnen zij hun droomhuisje in Almere Poort werkelijkheid laten worden. De komende maanden worden de huisjes elk in hun eigen tempo gebouwd of geplaatst.
Meer informatie: www.bouwexpo-tinyhousing.nl.
Artikel geplaatst op: 20 juni 2017 - 11:13

Gerelateerd

Delen