VMCA roept ondernemers op mee te doen aan ‘Maatjes-tas’

ALMERE - De VMCA brengt jonge mantelzorgers in contact met een maatje. VMCA is op zoek naar ondernemers die een bijdrage willen geven aan de ‘Maatjes-tas’. Deze tas bevat inhoud die het maatje kan gebruiken ter ondersteuning van zijn bezoek aan de jonge mantelzorger zoals knutselspulletjes, inhoudelijke informatie en tips voor uitjes.
In Almere wonen veel kinderen en jongeren die thuis zorgen voor iemand die lang ziek is en extra zorg en aandacht nodig heeft. Deze jonge mantelzorger krijgt minder aandacht en maakt zich ook meer zorgen. De VMCA brengt jonge mantelzorgers in contact met een maatje. Dit maatje spreekt wekelijks met deze jonge mantelzorger af om samen bijvoorbeeld te gaan voetballen, knutselen of te praten over dingen die thuis gebeuren. Zo krijgt de jonge mantelzorger individuele aandacht en is hij of zij even uit de zorgsituatie. Ter ondersteuning van dit maatjesproject ontvangt het maatje bij het van start gaan van dit jaartraject een ‘maatjes-tas’. Deze tas bevat inhoud dat het maatje kan gebruiken ter ondersteuning van zijn bezoek aan de jonge mantelzorger zoals knutselspulletjes, inhoudelijke informatie en tips voor uitjes.
De VMCA is op zoek naar ondernemers die iets willen bijdragen aan de inhoud van deze tas. Iets wat gebruikt kan worden voor het uitje met het maatje en de jonge mantelzorger. Ondernemers kunnen hierbij (per tas) denken aan twee vrijkaartjes, twee kortingsbonnen, een klein cadeautje of bijvoorbeeld twee tegoedbonnen. Hier kunnen het maatje en de jonge mantelzorger dan samen gebruik van maken tijdens hun uitje. De VMCA is op zoek naar een invulling voor 20 tasjes; dus voor 40 personen (20 jonge mantelzorgers en 20 maatjes).
Ondernemers die mee willen doen kunnen contact opnemen met Maatjesmakelaar Bastiaan Gietema van VMCA via b.gietema@vmca.nl of 06-48976512.
Artikel geplaatst op: 22 juni 2017 - 13:18

Gerelateerd

Delen