Appartementen voor mensen met hersenletsel

LITERATUURWIJK – Aan de A. Roland Holstraat komen tien zelfstandige appartementen voor mensen met hersenletsel. Hier wonen vanaf september mensen die door hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenoperatie 24 uur per dag aanspraak moeten kunnen maken op zorg en ondersteuning.
Aan de A. Roland Holstraat komen tien zelfstandige appartementen voor mensen met hersenletsel. (Foto: aangeleverd)

InteraktContour zorgt samen met woningcorporatie de Alliantie voor de appartementen. De bewoners wonen zelfstandig, maar er zijn altijd zorgprofessionals van InteraktContour aanwezig die als dat nodig is ondersteunen.
In Nederland hebben circa 600.000 mensen te maken met de gevolgen van hersenletsel. Jaarlijks komen hier zo’n 135.000 mensen bij. Ook in Almere neemt het aantal mensen met hersenletsel en daarmee de vraag naar gespecialiseerde 24-uurs zorg toe. Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour: “In Almere hebben wij al geruime tijd een wachtlijst. Wij zijn daarom blij dat we samen met woningcorporatie de Alliantie hebben kunnen zorgen voor tien nieuwe appartementen voor mensen met hersenletsel. Het zijn mooie appartementen, gelegen in het hart van de Literatuurwijk.”
Artikel geplaatst op: 20 juni 2017 - 13:47

Gerelateerd

Delen