Ook spaceboxen aan Carel Willinklaan

TUSSEN DE VAARTEN – Aan de Carel Willinklaan komen, net als in de Therese Schwartzestraat, ook containerwoningen, de zogeheten ‘spaceboxen’. Wijkbewoner Renske Witmond werd erdoor verrast. De gemeente zegt voldoende geïnformeerd te hebben.
De bewoonster van Tussen de Vaarten las op de website van de gemeente dat een vergunning was verstrekt voor de spaceboxen. “Ik fiets er regelmatig langs en zag nu dat er hekken zijn geplaatst”, aldus Witmond. “Hierop zijn spandoeken bevestigd met afbeeldingen van de spaceboxen en de tekst ‘binnenkort op deze locatie’.”
Witmond zegt geen brief van de gemeente ontvangen te hebben over de komst van de spaceboxen. “Over de komst van de containerwoningen aan Therese Schwartzerstraat hebben we twee keer een brief ontvangen. Ik vermoed dat veel buurtbewoners niet eens weten dat deze containerwoningen er komen. Ik weet niet hoe de bewoners die er naast en tegenover wonen hebben gereageerd. Ikzelf woon iets verder weg. Waarschijnlijk is er geen actie ondernomen want anders had ik wel een brief van een buurtcomité gehad.”
Woordvoerder Judith van Dijk van de gemeente bevestigt dat aan de rand van bedrijventerrein het Atelier 48 tijdelijke woonunits komen. “Langs de Carel Willinklaan was het al mogelijk om naast bedrijven ook voorzieningen en woon-werk functies te plaatsen. Om ruimte te maken om op deze plek de woonunits te plaatsen (die tien jaar kunnen blijven staan), is een omgevingsvergunning nodig. Op 1 maart heeft de gemeente een inloopbijeenkomst georganiseerd. Op 4 maart is de omgevingsvergunning aangevraagd. Op 20 mei is de vergunning verleend. Deze lag vervolgens zes weken ter inzage.”
De gemeente wil met de tijdelijke woningen primair aan de Almeerse vraag tegemoet komen en Almeerders helpen die zelfstandig willen wonen in hun huidige buurt. Van Dijk: “Bijvoorbeeld jongeren die graag op zich zelf willen gaan wonen. De gemeente bekijkt of ingeschreven woningzoekenden in Tussen de Vaarten via Woningnet een streepje voor kunnen krijgen bij de toewijzing van een kleine tijdelijke huurwoning.”
Artikel geplaatst op: 27 juni 2017 - 12:25

Gerelateerd

Delen