College wil parkeerontheffing blauwe zones gratis maken

ALMERE – Uit enquêtes en bewonersavonden die de gemeente in mei en juli heeft gehouden bij bewoners van blauwe zones blijkt dat er aanzienlijke parkeeroverlast wordt ervaren in deze straten. De gemeente stelt voor om intensiever te gaan handhaven én dat de gemeente de komende maanden in gesprek gaat met bewoners over een passende uitbreiding van de blauwe zone.
De parkeerhavens langs de Cinemadreef vallen allemaal onder de blauwe zone. Daar mag door bezoekers maximaal één uur geparkeerd worden. Bewoners betalen jaarlijks een vast bedrag voor een ontheffing, vanaf volgend jaar is dat gratis. (Foto: Google Street View)

Op basis van eigen onderzoek van de gemeente, de enquête en de bewonersavonden heeft het college in de begroting van 2018 een voorlopig besluit genomen over de te nemen maatregelen. Het voorstel houdt in dat de gemeente intensiever gaat handhaven en dat de gemeente de komende maanden in gesprek gaat met bewoners over een passende uitbreiding van de blauwe zone. Tegelijkertijd heeft het college besloten dat bewoners van bestaande en eventuele nieuwe blauwe zones gratis een ontheffing kunnen krijgen. Dat voorstel is aan de gemeenteraad gepresenteerd. De raad neemt hierover op 9 november een besluit. Als het voorstel door de raad wordt aangenomen betekent dit dat bewoners in de blauwe zone geen leges meer betalen voor een ontheffing. De ingangsdatum van dit besluit is per 1 januari 2018.
Bewoners hebben de gemeente gevraagd om het probleem van het uitwijkgedrag aan te pakken. Ze vinden dat de oorzaak van de parkeeroverlast ligt in uitwijkgedrag van bezoekers en werknemers van bedrijven in het centrum.
Artikel geplaatst op: 18 oktober 2017 - 18:06

Gerelateerd

Delen