Waterplantenpapier genomineerd voor prijs

ALMERE - De gemeente Almere is met het waterplantenpapier genomineerd voor de Eurocities Award 2017 in de categorie Innovatie. Donderdag 16 november 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt in Ljubljana.

Het Almeerse water heeft veel waterplanten. Deze groeien zo hard dat ze voor overlast zorgen voor watersporters en recreatieondernemers. Maar maaien moet wel met beleid. Bij te weinig maaien groeit alles dicht en bij te veel maaien ontstaan er algen. Bovendien zijn de kosten voor het maaien, volgens de gemeente, hoog.
Samen met de watersport- en horecaondernemers is gewerkt aan een maaiplan. Daarna ging de gemeente op zoek naar mogelijkheden voor het verwerken van de waterplanten. Het bedrijf Millvision kwam op het idee om er papier van te maken. In hun Natuurvezel Applicatie Centrum is het papier verder ontwikkeld.
De Almeerse bedrijven Antalis, Staples en Marina Muiderzand hebben het eerste papier afgenomen.
Eurocities

Eurocities is een netwerk van Europese steden. De leden van het netwerk bestaan uit verschillende overheden. 135 van de grootste steden zijn ondertussen aangesloten en daarnaast werken er 45 partnersteden aan mee. Eurocities werkt als platform voor haar leden en deelt onderling kennis en ideeën.
Meer informatie: www.gca-almere.nl.
Artikel geplaatst op: 26 oktober 2017 - 10:55

Gerelateerd

Delen