Binnenkijken in een duurzaam huis

ALMERE – Almeerders die meer willen weten het verduurzamen van hun huis kunnen al hun vragen stellen aan een huiseigenaar met een duurzame woning tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Zaterdag 4 en 11 november vertellen deze huiseigenaren ervaringen uit eerste hand.
De water-water warmtepomp van Martin Wiegertjes wordt gevoed met energie die uit de buitenlucht gehaald wordt. (Archieffoto: Fred Rotgans)

De deelnemende huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan. Ook in Almere zijn er duurzame huizen te bezoeken. Zo stellen Martin en Mieke Wiegertjes hun duurzame huis in Filmwijk open. In deze krant (Almere woont, Almere leeft, 27 september) was te lezen dat het huis van Martin en Mieke Wiegertjes volledig energieneutraal is en hiermee zelfvoorzienend. Het 'energiedak' op het huis haalt de energie uit de buitenlucht. Die energie is voldoende om warm water op te wekken om het huis te verwarmen en om te kunnen douchen.
Ook in de rest van Nederland stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. De huiseigenaren willen anderen op weg helpen met het verduurzamen van hun woning door kennis en ervaring te delen. Wie een verbouwing op de planning heeft staan en kijkt naar energiebesparende mogelijkheden heeft, in een ongedwongen sfeer, alle tijd om vragen te stellen.
Iedereen die duurzaam wil wonen of bouwen kan gratis op 4 en 11 november in heel Nederland woningen bezoeken en inspiratie op doen. Meer informatie: www.duurzamehuizenroute.nl
Artikel geplaatst op: 26 oktober 2017 - 12:11

Gerelateerd

Delen