Almere in de race voor Beste Binnenstad

STAD CENTRUM – De jury van de verkiezing voor Beste Binnenstad 2017-2019 kwam donderdag 26 oktober een kijkje nemen in het centrum. Almere is in die verkiezing samen met Hoofddorp finalist in de categorie Middelgrote Binnensteden. Op 23 november wordt bekend of Almere wint.
De jury voor de verkiezing Beste Binnenstad bekijkt met wethouder Mark Pol op de Esplanade met een virtual reality-bril de plannen voor toekomstige ontwikkelingen in het centrum. (Foto: aangeleverd)

De prijs wordt toegekend aan de stad waar in de binnenstad de afgelopen twee jaar de meeste dynamiek en vernieuwing heeft plaatsgevonden of waar het beste is gekeken naar de toekomst.
De jury was nieuwsgierig naar de ontwikkeling van de Almeerse binnenstad en nam kennis van de ontwikkeling van de laatste twee jaar en van de toekomstplannen. Wethouder Mark Pol is vol vertrouwen: “We hebben in Almere met al onze partners hard gewerkt om het hart van onze stad verder te ontwikkelen en te versterken. Op die manier blijft het ook in een veranderende wereld een plek waar het prettig is om te ondernemen, winkelen, wonen en verblijven. In onze visie gaat het om een duurzame en integrale ontwikkeling. Menging van functies als wonen, winkelen, bedrijvigheid, horeca en voorzieningen is volgens ons de beste strategie voor een bloeiende binnenstad.”
Tweejaarlijkse verkiezing

De Verkiezing Beste Binnenstad (VBB) wordt sinds 2003 georganiseerd. Het Platform Binnenstadsmanagement organiseert de tweejaarlijkse verkiezing om de ontwikkeling van binnensteden te stimuleren en te ondersteunen. Behalve de eer, krijgt de winnaar van de titel van het platform Binnenstadsmanagement begeleiding bij en advies over het benutten van de titel voor de promotie van de binnenstad.
Artikel geplaatst op: 26 oktober 2017 - 19:44

Gerelateerd

Delen